schuif aan voor ons verhaal

Two chefs behind the kitchen counter

Originaliteit

vanuit een

islamitische identiteit

Onze reis begon in oktober 2015, geboren uit een visie om een ruimte te creëren waarin niet alleen gegeten kan worden, maar welke tegelijkertijd ook vrij is van elke vorm van haram. Een plek waar iedereen bij elkaar kan komen zonder geconfronteerd te worden met verschillende fitan. Inmiddels is al-Maclaa met deze visie een gerenomeerd restaurant geworden in de Tilburgse dining scene. 

Chef cutting red bell peppers
Bartender serving cocktail
Chef handmaking pasta
A bartender pouring liquor into a shot glass
Chef cutting red bell peppers
Bartender serving cocktail
Chef handmaking pasta
A bartender pouring liquor into a shot glass

Bij al-Maclaa streven we naar originaliteit in elk aspect van ons restaurant. We willen niet alleen een trendsetter zijn in de Tilburgse restaurant industrie, maar we willen vooral ook met onze islamitische identiteit en Marokkaanse tradities, deze industrie verrijken met een stukje authenticiteit en cultuur.

Vandaag de dag is al-Maclaa niet zomaar een restaurant meer. We hebben een plek gecreëerd voor vrienden, families en verschillende organisaties. Met sterke connecties met de verschillende islamitische verenigingen en stichtingen in Tilburg, is al-Maclaa ook een plek waar onze du’aat en geleerden bij elkaar komen.